top of page
Sur-Ron - logo paysage white x.jpg

Sur-Ron veel gestelde vragen pagina


 

Surron verzekeren

 

Een Surron op kenteken dient minimaal WA-verzekerd verzekerd te zijn voor op de openbare weg, dit is een verplichte verzekering. Stuur uw tenaamstellingsbewijs door naar uw verzekeraar.

Surron met of zonder kenteken

Surron kent momenteel een 5 tal uitvoeringen.

 • Surron met kenteken voor op de openbare weg (brommer kenteken) (Light Bee X)

 • Surron met kenteken voor op de openbare weg (motor kenteken) (Storm Bee)

 • Surron zonder kenteken voor op eigen terrein (motor uitvoering) (Storm Bee)

 • Surron zonder kenteken voor op eigen terrein volwassenen (Light Bee X)

 • Surron zonder kenteken voor op eigen terrein voor kinderen

 

De meest verkochte en waarde vaste Surron is de Light Bee X op brommer kenteken. Een Surron voor op eigen terrein is natuurlijk beperkt in zijn gebruik.

 

Minimale leeftijd voor de Light Bee X op kenteken is 16 jaar en je moet beschikken over een brommer rijbewijs. Helmplicht. De Light Bee X is voorzien van spiegels, knipperlichten, verlichting, richtingaanwijzers, en claxon. (max. snelheid 46kmpu)

 

Minimale leeftijd voor de Storm Bee is 18 jaar en je moet beschikken over een motor rijbewijs. Helmplicht. De Storm Bee is voorzien van spiegels, knipperlichten, verlichting, richtingaanwijzers, en claxon.

 

Een Surron Light Bee of kinder uitvoering voor op eigen terrein is niet later om te bouwen naar een Surron met kenteken. Dit betreft een ander typegoedkeuring dat per Surron geregistreerd is. (max. snelheid 75kmpu)

 

Electric Urban Bikes is een door de RDW erkende Surron Dealer, EUB levert de Surron op kenteken en zet de Surron op uw naam.

Surron schoonmaken

Om zolang mogelijk van uw Surron bike te kunnen genieten, adviseren wij u het volgende:

 

Wanneer u uw Surron wilt schoonmaken, verwijder dan altijd eerst de accu. Dek de accu kabels in de Surron af met een plastic zakje en elastiek. Gebruik nooit een hoge drukreiniger bij en of rondom de elektrische delen. Verwijder eerst het grove vuil met een borstel of doek.

Een tuinslag op lage druk en een spons of borstel volstaat al om uw Surron te reinigen.

 

Ontvet regelmatig uw ketting en tandwielen, dit kan met remreiniger en of ontvetter voor kettingen. Om deze vervolgens weer in te vetten met kettingvet. Wij adviseren ketting olie van het merk Ampro Lubricants

 

Na het wassen kunt u uw Surron drogen met een schone doek, en eventueel nog droog blazen met compressor lucht.

Om uw Surron weer een beschermlaag te geven tegen vuil, stof en vocht, adviseren wij om na het reinigen en drogen van uw Surron, deze in te spuiten met Ampro Lubricants Silicone 800 bescherming en poetsmiddel. Deze is met de spuitbus aan te brengen en vervolgens uitpoetsen met een schone droge doek.

 

Bij intensieve ritten adviseren wij dan ook om naar iedere rit uw Surron goed te reinigen en delen weer in te vetten. (intensieve ritten door zand, modder, stof, water, off-road terrein etc.)

Bij stadsritten mag de schoonmaakinterval langer zijn.

Surron accu

Om zo lang mogelijk te genieten van uw Surron accu adviseren wij u het volgende:

 

Wanneer u niet gaat rijden op uw Surron, ontkoppel dan altijd de kabels van de Surron naar uw accu. Het uitzetten van de hoofdschakelaar (rode schakelaar voor de accu) is ook een mogelijkheid.

 

Gaat u voor langere tijd niet rijden, verwijder dan de accu uit uw Surron en stal deze op een veilige droge en niet te koude omgeving. Maar let op, laad de accu wel regelmatig op naar maximaal 80% en laat de accu nooit helemaal leeglopen. Dus controleer dit regelmatig.

 

Rijdt uw accu nooit helemaal leeg naar 0%, er bestaat dan een kans dat uw accu zeer moeilijk tot niet meer gaat laden. Ons advies is maximaal leeg rijden tot 10%-15%.

Heeft u een rit gereden, en u wilt daarna gelijk uw accu weer opladen, maar u weet dat u niet gelijk weer gaat rijden, laad uw accu dan op naar maximaal 80%. De overige 20% laad u pas net voordat u uw rit gaat rijden. Op deze manier heeft uw het langste plezier van uw accu.

 

Een volledige lading duurt ongeveer tussen de 2,5 tot 3 uur.

 

Laad uw accu ook altijd in een omgeving waar u regelmatig komt, zodat u hem ook weer kunt loskoppelen als deze geladen is. Laat nooit uw accu te lang aan de lader staan. De lader schakelt wel automatisch uit, maar beter is om deze te ontkoppelen.

Wanneer u zelf of andere uw accu laat aanpassen vervalt de volledige garantie op uw accu en Surron. Een aangepaste accu verhoogd ook het risico op brandgevaar, en schade aan de motor en controller van uw Surron.

Surron onderhoud en service intervallen

Koop uw Surron altijd bij een erkende Surron dealer, deze beschikt over de kennis en levert originele onderdelen, garantie en product ondersteuning. Electric Urban Bikes is een erkende Surron dealer en erkende door het RDW.

 

Een Surron heeft natuurlijk minder onderhoud nodig dan een motor aangedreven brommer of motor. Echter moet een Surron ook onderhouden worden en gecontroleerd worden op diverse onderdelen.

 

Controleer regelmatig bouten en moeren om deze weer aan te halen. Kettingspanning, bandenspanning, lagers e.d. moeten ook regelmatig worden gecontroleerd. Controleer voor iedere rit in ieder geval visueel of u niets vreemds ziet aan uw Surron.

 

De volgende onderhoudsintervallen worden geadviseerd.

 • Eerste service: 300 KM of 3 maanden

 • Tweede service: 1000 KM of 6 maanden

 • Derde service: 2000 KM of 12 maanden

 • Vierde service: 3000 KM of 24 maanden

 • Vijfde service: 4000 KM of 36 maanden

 • Daarna elke 12 maanden of 1000 KM wat het eerst komt

 

Garantievoorwaarden zijn van toepassing op:

24 maanden op Chassis, zwenkarm, motor.

18 maanden op controller en accu (of tot 20.000 kilometer)

 

Slijtage van remmen, banden, ketting e.d. door het rijden vallen niet onder de garantievoorwaarden. De garantie is alleen van toepassing op de oorspronkelijke koper.

 

Garantieondersteuning: alle garantieverzoeken moeten worden ingediend via uw verkopende dealer en worden ingediend met een up-to-date kopie van het serviceschema en de servicefacturen. Garantie is uitgesloten voor verhuur en competitie of gebruik in een gesloten circuit. Eventuele onopzettelijke schade en / of schade veroorzaakt door wijziging van de standaardspecificatie met niet officiële componenten (afstemming of aanpassing) is volledig de verantwoordelijkheid van de eigenaar.

 

Wilt u een onderhoudsservice beurt inplannen voor uw Surron bij ons? Maak dan hier een afspraak.

 

 

Surron handleiding 

Volg deze link voor de Surron Light Bee handleiding

Surron afmetingen

211223 Surron afmetingen.png
bottom of page