Sur-Ron verzekeren

Een Sur-Ron op kenteken moet minimaal WA verzekerd zijn om op de openbare weg te rijden, dit is een verplichte verzekering. Stuur je tenaamstellingsbewijs naar je verzekeraar.

Sur-Ron met of zonder kenteken

Sur-Ron heeft momenteel vijf uitvoeringen:

 • Sur-Ron met kenteken voor op de openbare weg (brommerkenteken) (Light Bee X)
 • Sur-Ron met kenteken voor op de openbare weg (motorkenteken) (Storm Bee)
 • Sur-Ron zonder kenteken voor op eigen terrein (motoruitvoering) (Storm Bee)
 • Sur-Ron zonder kenteken voor volwassenen op eigen terrein (Light Bee X)
 • Sur-Ron zonder kenteken voor kinderen op eigen terrein

De meest verkochte en waardevaste Sur-Ron is de Light Bee X met een brommerkenteken. Een Sur-Ron voor op eigen terrein heeft natuurlijk beperkt gebruik.
De minimale leeftijd voor de Light Bee X met kenteken is 16 jaar en je moet in het bezit zijn van een brommerrijbewijs. Helm is verplicht. De Light Bee X is voorzien van spiegels, knipperlichten, verlichting, richtingaanwijzers en claxon. (maximale snelheid 46 km/u)

De minimum leeftijd voor de Storm Bee is 18 jaar en je moet in het bezit zijn van een motorrijbewijs. Helm is verplicht. De Storm Bee is voorzien van spiegels, knipperlichten, verlichting, richtingaanwijzers en claxon.

Een Sur-Ron Light Bee of kinderuitvoering voor op eigen terrein kan niet later worden omgebouwd naar een Sur-Ron met kenteken. Dit betreft een andere geregistreerde typegoedkeuring per Sur-Ron. (maximale snelheid 75 km/u)

Electric Urban Bikes is een door de RDW erkende Sur-Ron dealer. EUB levert de Sur-Ron met kenteken en zet deze op jouw naam.

Sur-Ron onderhoud

Een goed onderhouden Sur-Ron biedt niet alleen betrouwbare prestaties, maar verlengt ook de levensduur van je e-crosser. Het zorgt voor een veilige rijervaring en vermindert de kans op dure reparaties op lange termijn. Bovendien zal een goed onderhouden Sur-Ron zijn waarde behouden voor doorverkoop.

Belangrijke tips voor het schoonmaken van jouw Sur-Ron

 • Verwijder altijd eerst de accu voordat je begint met schoonmaken.
 • Dek de accukabels af met een plastic zakje en elastiek om deze te beschermen tegen water en reinigingsmiddelen.
 • Gebruik nooit een hoge drukreiniger bij en of rondom de elektrische delen
  Verwijder eerst het grove vuil met een borstel of doek.
 • Gebruik een tuinslang op lage druk en een spons of borstel om de Sur-Ron te reinigen.
 • Om de ketting en tandwielen in goede conditie te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te ontvetten met remreiniger of ontvetter en vervolgens opnieuw in te vetten met kettingvet. Wij adviseren daarbij het gebruik van kettingolie van het merk Ampro Lubricants.
 • Droog de Sur-Ron na het wassen met een schone doek en eventueel nog droog blazen met compressor lucht.
 • Gebruik na het reinigen en drogen van de Sur-Ron een beschermende en glanzende spray zoals Ampro Lubricants Silicone 800.
 • Reinig jouw Sur-Ron na intensieve ritten door zand, modder, stof, water of off-road terrein.
 • Bij stadsritten mag de schoonmaakinterval langer zijn, maar blijf regelmatig onderhoud plegen om je Sur-Ron in topconditie te houden.Door deze tips op te volgen, zorg je ervoor dat je Sur-Ron niet alleen schoon blijft, maar ook goed onderhouden wordt en langer meegaat.​

Sur-Ron accu: tips voor optimaal gebruik

Als trotse eigenaar van een Sur-Ron accu wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarom geven wij je graag enkele tips om de levensduur van je accu te verlengen.

 • Als je niet van plan bent om te gaan rijden op je Sur-Ron, raden wij je aan om altijd de kabels van de accu los te koppelen. Je kunt ook de hoofdschakelaar uitzetten (de rode schakelaar voor de accu).
 • Als je voor langere tijd niet gaat rijden, haal dan de accu uit je Sur-Ron en bewaar deze op een veilige, droge en niet te koude plek. Maar let op: laad de accu wel regelmatig op tot maximaal 80% en laat de accu nooit helemaal leeglopen. Controleer dit dus regelmatig.
 • Het is belangrijk om de accu nooit volledig leeg te rijden tot 0%, omdat dit de levensduur van de accu aanzienlijk kan verminderen. Het advies is om de accu maximaal leeg te rijden tot 10%-15%.
 • Als je na het rijden direct je accu wilt opladen, maar weet dat je niet meteen weer gaat rijden, laad dan de accu op tot maximaal 80%. De overige 20% kun je opladen voordat je weer gaat rijden, om zo het meeste plezier uit je accu te halen.
 • De accu van de Sur-Ron heeft een volledige oplaadtijd van ongeveer 2,5 tot 3 uur.
 • Zorg ervoor dat je de accu altijd op een plek oplaadt waar je regelmatig komt, zodat je hem weer kunt loskoppelen als hij volledig is opgeladen. Het is niet aan te raden om de accu te lang aan de lader te laten staan, zelfs niet als de lader automatisch uitschakelt. Het is beter om de lader te ontkoppelen.
 • Als je zelf of iemand anders de accu aanpast, vervalt de garantie op de accu en de Sur-Ron. Een aangepaste accu kan ook het risico op brandgevaar en schade aan de motor en controller van de Sur-Ron verhogen. Het is dus beter om de Sur-Ron accu origineel te houden om de beste prestaties en veiligheid te waarborgen.

Sur-Ron onderhoud en service-intervallen

Koop je Sur-Ron altijd bij een erkende Sur-Ron dealer, deze beschikt over de kennis en levert originele onderdelen, garantie en productondersteuning. Electric Urban Bikes is een erkende Sur-Ron dealer en erkend door het RDW.

Een Sur-Ron heeft natuurlijk minder onderhoud nodig dan een motor aangedreven brommer of motor. Toch moet een Sur-Ron ook regelmatig worden onderhouden en gecontroleerd op diverse onderdelen.

Controleer regelmatig bouten en moeren en draai deze indien nodig aan. Kettingspanning, bandenspanning, lagers en dergelijke moeten ook regelmatig worden gecontroleerd. Controleer voor iedere rit in ieder geval visueel of je niets vreemds ziet aan je Sur-Ron.

Onderhoud is cruciaal om de prestaties van je Sur-Ron in topconditie te houden. Om ervoor te zorgen dat jouw e-crosser in goede staat blijft, raden wij de volgende onderhoudsintervallen aan:

 • Eerste service: na 300 kilometer of na 3 maanden
 • Tweede service: na 1000 kilometer of na 6 maanden
 • Derde service: na 2000 kilometer of na 12 maanden
 • Vierde service: na 3000 kilometer of na 24 maanden
 • Vijfde service: na 4000 kilometer of na 36 maanden
 • Na de vijfde service is het aan te raden om je Sur-Ron elke 12 maanden of 1000 kilometer (afhankelijk van wat het eerst komt) te laten nakijken. Dit zal de prestaties en levensduur van jouw e-crosser optimaliseren.

Garantievoorwaarden zijn van toepassing op:

 • Chassis, zwenkarm en motor: 24 maanden
 • Controller en accu (of tot 20.000 kilometer): 18 maanden

Slijtage van remmen, banden, ketting en andere onderdelen als gevolg van normaal gebruik vallen niet onder de garantievoorwaarden. Houd er rekening mee dat de garantie alleen van toepassing is op de oorspronkelijke koper.

Garantieondersteuning:

Als je aanspraak wilt maken op garantie, dan dien je jouw verzoek in te dienen via de dealer waar je de Sur-Ron hebt gekocht. Je dient hierbij een up-to-date kopie van het serviceschema en de servicefacturen te overleggen. Let op: garantie is uitgesloten voor verhuur en competitie, of voor gebruik op een gesloten circuit. Enige onopzettelijke schade en/of schade veroorzaakt door aanpassing van de standaardspecificatie met niet-officiële componenten valt volledig onder de verantwoordelijkheid van de eigenaar.

Wil jij jouw Sur-Ron in topconditie houden? Maak dan nu een afspraak voor een onderhoudsservicebeurt bij ons.

Sur-Ron handleiding

Download de Sur-Ron Light Bee handleiding

Sur-Ron LBX Series – specificaties

Afmetingen & Gewicht
Lengte1870 mm
Breedte780 mm
Hoogte1040 mm
Minimale grondspeling270 mm
Wielbasis1260 mm
Voertuiggewicht47 kg
Gewichtsverdeling van Frame wiel as24 kg
Gewichtsverdeling van Achterwiel as26 kg
Max. laadvermogen100 kg

Wil je nog meer weten?

En heb je antwoorden nodig? Bij ons kun je gemakkelijk al je vragen stellen.